sabudana nutritional value, what is sabudana
भारत में साबूदाने का उत्पादन सबसे पहले तमिलनाडु के सेलम में हुआ था। लगभग १९४३-४४ में भारत में इसका उत्पादन एक कुटीर उद्योग के रूप में हुआ था। इसमें पहले टैपियाका की जड़ों को कूट कर उसके दूध को छानकर उसे जमने देते थे। फिर उसकी छोटी छोटी गोलियां बनाकर सेंक लेते थे।
टैपियाका के उत्पादन में भारत अग्रिम देशों में है। लगभग ७०० इकाइयाँ सेलम में स्थित हैं। साबूदाना में कार्बोहाइड्रेट की प्रमुखता होती है और इसमें कुछ मात्रा में कैल्शियम व विटामिन सी भी होता है।
This miracle food helps in lowering the risk of arthritis and osteoporosis. Helps in weight gain - If you are underweight, eating sabudana will help you gain the right amount of kilograms. They are a rich source of carbohydrates and calories. It is a south Indian dish that is very healthy and tasty.
Sago nutrition
Sago is almost pure starch, a type of carb. It only contains small amounts of protein, fat, and fiber and lacks many vitamins and minerals.
Below is the nutritional information per 3.5 pounds (100 grams) of sago (7):
Calories: 332
Protein: less than 1 gram
Fat: less than 1 gram
Carbs: 83 grams
Fiber: less than 1 gram
Zinc: 11% of the Reference Daily Intake (RDI)
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